Villa Linnea

i Alnarp

Utbud för 2024

 

Diplomerad Samtalsterapeut

Målgrupp:
Missa inte!! Du har 10% rabatt på utbildningsavgiften om du bokar din plats innan 30/6!

Utbildningen lämpar sig för dig som vill arbeta hjälpande med klienter att bearbeta känslor, upptäcka mönster, förändra beteende och förstå sin orsak till varför vissa reaktioner och tankar uppstår. Dig som vill stötta klienten att hitta sin motivation att förändra eller förbättra sin situation.

Det är den perfekta utbildningen för dig som älskar samtal, reflektioner, djupdykningar i ämnen och att vara en aktiv del av kunskapskällan i klassrummet. Du som praktiskt vill utforska den teoretiska bas vi pratat om på lektionen och sen diskutera och utvärdera dina insikter, upptäckter och resultat med dina klasskamrater.

Efter din utbildning kommer du kunna hjälpa din klient att möta och förstå känslor, prata om traumatiska upplevelser, minnen och livshändelser på ett öppet och naturligt sätt. Du kommer kunna identifiera inre processer och mönster, härbärgera klientens känslor samt sätta dessa i förhållande till klientens erfarenhet för att bygga ett förståeligt helhetsperspektiv.

I terapimetoden spelar samspelet mellan terapeut och klient en viktig roll i läkeprocessen. Du ska därför behärska att skapa trygghet och följa din klient genom sin terapiprocess med de olika verktyg som du lär dig under utbildningen. Vidare ska du ha kunskap om hur du dokumenterar, arbetar med sekretess och i enlighet med patientskyddslagen. Sist men inte minst är vårt mål att du ska känna dig trygg och stark i din roll som samtalsterapeut så du kan utföra ditt arbete med tålamod, tillförsikt, självförtroende och hjärtat på rätta stället!

Vår utbildning lär dig att arbeta ansvarsfullt, holistiskt, terapeutiskt och integrativt med individer genom bland annat samtal, känslobearbetning, visualisering och djupavslappning i regressionsarbete.


Var och hur jobbar jag som diplomerad samtalsterapeut?
Den här utbildningen är riktad till dig som genom en integrativ psykologisk metod önskar förstå och förändra individers förhållningssätt, mönster och psykiska mående. Du kommer efter utbildningen att ha god kunskap och kompetens i att jobba med klienter i privat regi. Du kan även använda din utbildning för att förstärka din roll inom befintligt socialt eller humanistiskt arbete.

PsykoLogik – det terapeutiska arbetet:
Vårt arbete rör sig i den moderna psykodynamiska inriktningen och vi ser det som logiskt att vår anknytning, erfarenhet och vårt liv som helhet har format oss till den vi är i dag. Därför fokuserar vi på känslor, reaktioner och tankar, respons, tolkning och beteende utifrån en egen arbetsmodell som vi kallar PsykoLogikmetoden. För att kunna möta klienter på ett tryggt sätt och klara av att hålla våra möten objektiva så arbetar vi med oss själva under det första utbildningsåret. Detta innebär att du som blivande terapeut behöver genomgå terapiprocessen praktiskt och teoretiskt i skolan samt genomgå samtal i egenterapi utanför utbildningen.
PsykoLogik-metoden är en integrerad metod som bygger på Freuds upprepningsbehov och Alice Millers iscensättningsperspektiv där vi i givna situationer triggas att försvara våra undanträngda känslor för att hantera det vi upplever. Hur vi reagerar är högst individuellt och baseras bland annat på hur tillåtande situationen är eller har varit i vår barndom. Genom att upptäcka våra egna inre processer och strategier, koppla dessa till vår erfarenhet och återuppleva och förstå våra känslor kan vi också tillåta oss att släppa taget eller förändra våra mönster och förhållningssätt. I PsykoLogik-metoden ingår även coachande verktyg och förklaringsmodeller samt arbetsredskap för att du som terapeut ska kunna hjälpa klienten.

Upplägg:
Hela utbildningen bedrivs på plats i våra lokaler i Alnarp. Din utbildnings första år fokuserar på känslor, mönsterbeteende, tankar, reaktioner och upprepningar i teori och praktik genom din egen process. Ditt andra år arbetar vi bland annat med samtalsteknik, metodik, etik, dokumentering och inte minst arbetsmodellen genom de verktyg som behövs i klientarbetet. Under våra två år tillsammans i utbildning ses vi en gång varje månad med uppehåll för sommar och jullov. Inga förkunskaper krävs men vi tror på dig som har ett genuint intresse för människors välmående.

Vad skiljer er utbildning från annan liknande utbildning?
Om du vill arbeta hjälpande med människor kan du välja att studera en psykolog- eller terapeututbildning på högskolenivå, eller så kan du gå en egenfinansierad utbildning till att bli diplomerad samtalsterapeut. Hos oss på Grundstenar Education läser du just en egenfinansierad samtalsterapi-utbildning som sträcker sig över 2 år. Det rör sig med andra ord om en grundlig diplomutbildning som ger dig möjligheten att bedriva arbete i privat regi. Vi arbetar med vårt eget integrativa koncept, PsykoLogik, vilket gör utbildningen både bred och djupgående.

I utbildningen har vi fysiska träffar 1 gång per månad där vi ses i tre dagar åt gången. Under dessa dagar blandar vi teori med föreläsningar och frågeställningar samt praktiska övningar där vi tränar på och vänjer oss vid terapeut/klientsituationer. Vi arbetar aktivt med de situationer som uppstår och använder de verkliga samtalen som utgångspunkt i lärandet. Mellan träffarna läser du litteraturen som ingår och skriver tillhörande uppgifter.

Innehåll:
Vi bygger utbildningen på följande grundstenar vilka integreras i arbetet:
Grunderna i modern psykodynamisk psykologi ink.

  • Anknytningsteori
  • Objektrelationsteori
  • Behov
  • Det inre barnets perspektiv
  • Utvecklingspsykologi
  • Beteendemönster och strategier från barndomen
  • Affektfokuserad psykodynamisk terapi
  • Känslobearbetning:
  • Visualisering
  • Regression
  • Skam/Skuld-arbete
  • Det tillåtande samtalet
  • Autentisk känslokoppling
  • Förhållningssätt, reaktioner, känslor, tolkningar och tankar:
  • Identitet
  • Känslomönster
  • Delpersonligheter
  • Självkänsla
  • Tankens påverkan
  • Affektfobi
  • Personligt ansvar
  • Psykiska försvar
  • Offer/Förövarroll
  • Självbilder
  • Motivation och förändring, hinder och möjligheter:
  • Positiv psykologi
  • Samtalsteknik:
  • Fria associationer med upprepning- och mönsteranalys
  • Aktivt lyssnande
  • Härbärgering
  • Bekräftande bemötande
  • Spegling
  • Helhetssyn
  • Coachande förhållningssätt T-GROW
  • Coachande samtal med positiv psykologi
  • Stödjande, empatiskt och klarifierande förhållningssätt


Kriterier för att bli diplomerad:
Att du genomgått hela utbildningen till diplomerad samtalsterapeut med 100% närvaro.
Att du genomgått din egenterapi (20 tillfälle)
Att du genomfört alla dina klienttimmar (30 h), loggat dessa och lämnat in.
Att alla bokrecensioner är inlämnade och godkända.
Att alla övriga uppgifter, inklusive examensarbete, är inlämnade och godkända.
Att din utbildning är slutbetald.

Tid & plats:
Utbildningsstart 19 augusti 2024 kl 09.00 (måndag-onsdag). Utbildningen hålls i våra lokaler på Pomonavägen 1 i Alnarp.

Investering:
Totalt 76.000 sek (Betalas mot faktura, 30 dagar. Välj hela beloppet på en gång eller terminsvis. Du kan också välja månadsbetalning via Zaver.)

OBS! Boka din plats innan 30 juni så får du 10% rabatt!!

Litteratur:
Lånas från Grundstenar Education i utbildningen och tillhandahålls löpande under utbildningstiden.

Diplom och Examen:
Efter avslutad utbildning blir du Diplomerad Samtalsterapeut av Grundstenar Education.

Utbildningsledare:
Heidi Nilsson, Grundstenar Education



Diplomerad Stresscoach
Kursbeskrivning

Diplomerad Stresscoach ingår i första terminen till Utmattningsterapeut vilket innebär att ni läser denna kurs tillsammans i större grupp. Så är du intresserad av att gå hela utbildningen till Diplomerad Utmattningsterapeut så lägger du bara till termin 2 på din utbildning. 

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som vill kunna välja att jobba både mot enskilda individer/klienter men också mot företag med stress och utmattningsproblematik. Inga förkunskaper krävs men vi tror på dig som redan arbetar inom vården eller friskvård, du som har HR-utbildning,  jobbar med holistisk hälsa eller personlig utveckling. (Dipl. Stresscoach är en del av utbildningen till Dipl. Utmattningsterapeut, dvs de elever som studerar till Dipl. Utmattningsterapeut blir per automatik också Dipl. Stresscoacher.)
Mål: Efter utbildningen ska du ha god kunskap och kompetens i rollen som stresscoach. Du ska kunna coacha individer och grupper med stressrelaterade problem som fokus under processen. Du kommer också under utbildningen få verktyg och upplägg för att kunna hålla i workshops och föreläsningar direkt efter avslutad utbildning. Sist men inte minst är vårt mål att du ska känna dig trygg och stark i din roll som coach så att du kan utföra ditt arbete med självförtroende och hjärtat på rätta stället!

Var och hur jobbar jag som stresscoach?
Du kan jobba på det traditionella sättet, dvs i ett fysiskt möte med människor, eller online. Dessutom ligger stort fokus på att våra elever också ska kunna agera konsult på företag som är i behov av hjälp med stressrelaterade problem. Om du vill göra detta på din arbetsplats, ute på företag eller online är helt upp till dig. Alla tillvägagångssätt fungerar lika bra, det som är viktigt är att det passar dig och ditt sätt att arbeta.

Upplägg:
Utbildningsgrupp HT 2024: start 2 september - 10 december.

Hela utbildningen bedrivs på plats i våra lokaler i Alnarp, vi ses måndagar och tisdagar varannan vecka.
När du påbörjat utbildningen arbetar vi löpande med litteratur och uppgifter samt praktiska och teoretiska övningar.

Modul 1: Coaching (Coachande verktyg, coachingprocessen, positiv psykologi, värderingshjul, träna coaching i par m.m)
Modul 2: Stress (Statistik, vad stress gör med kroppen och hjärnan, sömnproblematik, stressreducerande verktyg, visualisering, coaching i par m.m)
Modul 3: Arbetsplatsen (Arbetsmiljö, organisatorisk och social arbetsmiljö-AFS 2015-4, sjukskrivning, rehab-plan, arbetsgivarens och individens ansvar, stressreducerande verktyg, coaching i par m.m)
Modul 4: Att jobba som stresscoach (Skapa eget material för workshops och föreläsningar, visualisering, meditation, andra stressreducerande verktyg, redovisning, etik och moral i branschen, coacha i par m.m)

Övrigt: Under hela utbildningen väver vi in coaching. Du kommer ha träningsklienter, 15 timmar fördelade på 2-3 personer. Du får dessutom möjlighet att skapa ditt eget material för föreläsningar och workshops!
Efter avslutad utbildning har du 3 månader på dig att slutföra dina klienttimmar.

Kriterier för att bli diplomerad:
Att du genomgått utbildningen till stresscoach med 100% närvaro.
Att alla bokrecensioner är inlämnade och godkända.
Att du genomfört alla dina klienttimmar (15 h), loggat dessa och lämnat in.
Att alla uppgifter är inlämnade och godkända.

Tid & plats:
Utbildningsstart 2 september 2024 kl 09.00 (måndag-tisdag). Utbildningen hålls i våra lokaler på Pomonavägen 1 i Alnarp.

Investering:
29.000 sek (Betalas mot faktura, 30 dagar. Välj hela beloppet på en gång eller månadsbetalning via Zaver.)

Litteratur:
Ingår i utbildningen och lämnas till dig vid utbildningsstart.

Diplom och Examen:
Efter avslutad utbildning blir du Diplomerad Stresscoach av Grundstenar Education.

Utbildningsledare:
Erika Adolfsson & Heidi Nilsson, Grundstenar Education



Diplomerad Utmattningsterapeut 

2 terminer. Missa inte!! Du har 10% rabatt på utbildningsavgiften om du bokar din plats innan 30/6!

Kursbeskrivning:

Målgrupp: Den mest djupgående utbildningen för dig som vill jobba stöttande och utvecklande med klienter som lider av utmattning! Vår utbildning är intensiv med träffar varannan vecka vilket ger din möjligheten att påbörja en ny inriktning i arbetslivet inom ett år. Efter avslutad utbildning har du 6 månader på dig att fullfölja arbetet med träningsklienter. Vi tror på dig som redan arbetar inom vården eller friskvård, du som har HR-utbildning, är certifierad coach, jobbar med holistisk hälsa och personlig utveckling. Du kan själv varit utmattad eller varit närstående. Eller så har du bara ett redan etablerat intresse för människors mående och tillfrisknande.

Mål: Efter utbildningen ska du kunna: stötta individer från dagsläge till önskat läge. Möta och härbärgera känslor. Leda klienten genom fördjupningsarbete samt leda visualiserings- och djupavslappningsövningar. Du ska även behärska att arbeta i och förmedla, utifrån varje individuell klients behov, en återhämtningsprocess i de olika verktyg som du lär dig under utbildningen. Sist men inte minst är vårt mål att du ska känna dig trygg och stark i din roll som utmattningsterapeut så du kan utföra ditt arbete med självförtroende, tillförsikt och hjärtat på rätta stället!

Var och hur jobbar jag som utmattningsterapeut?
Den här utbildningen är riktad till dig som önskar arbeta med att möta klienter i sin utmattning som terapeut i rollen som egenföretagare eller i samband med redan befintlig befattning inom hälsa och friskvård. Du kommer efter utbildningen att ha god kunskap och kompetens i att jobba med utmattning, återhämtning och stresshantering genom både små och stora utmaningar. I utbildningen får du även underlag att hålla dina egna grupper som du kan bedriva i din verksamhet, till exempel om du vill föreläsa om stress på företag eller hålla egna kurser, samt material för att låta klienten övergå till egenarbete. Innehållet är ett utmärkt komplement för dig som redan arbetar inom hälsa och friskvård men även för dig som vill börja om och prova något nytt. Vår utbildning är kompetenshöjande oavsett tidigare arbetsinriktning eftersom vi arbetar inom vårt eget koncept.

Upplägg:
Utbildningsgrupp HT: start 2 september 2024 - 22 april 2025

Hela utbildningen bedrivs på plats i våra lokaler i Alnarp, vi ses måndagar och tisdagar varannan vecka med paus för julledighet. När du påbörjat utbildningen arbetar vi löpande med litteratur och uppgifter samt praktiska och teoretiska övningar.

Arbetsredskap:
Coaching, reaktion & respons-schema, mindfulness, djupavslappning och visualisering, samtalsmetodik, värderingshjul, stresshantering m.m.

Innehåll:
Modul 1: Coaching (Coachande verktyg, coachingprocessen, positiv psykologi, värderingshjul, träna coaching i par m.m)
Modul 2: Stress (Statistik, vad stress gör med kroppen och hjärnan, sömnproblematik, stressreducerande verktyg, visualisering, coaching i par m.m)
Modul 3: Arbetsplatsen (Arbetsmiljö, organisatorisk och social arbetsmiljö-AFS 2015-4, sjukskrivning, rehab-plan, arbetsgivarens och individens ansvar, stressreducerande verktyg, coaching i par m.m)
Modul 4: Att jobba som stresscoach (Skapa eget material för workshops och föreläsningar, visualisering, meditation, andra stressreducerande verktyg, redovisning, etik och moral i branschen, coacha i par m.m)
Modul 5: Arbetsmodellen (Vägen till och från utmattning, stress, hitta grundorsaken, mindfulness, mönster och strategier, kroppens signaler, coaching, m.m)
Modul 6: Att vara utmattad - Tidsperspektiv och målsättning (Förlust, förvirring, förändring, rädslor, krav, vad händer fysiskt och psykiskt, grundläggande och dagliga behov, acceptans och sårbarhet, förändra förutsättningarna)
Modul 7: Lyssna! (Lära känna kropp, tankar och känslor, möta svårigheter och hur man tar sig vidare efter utmattning, mönster, rädslor, inre strategier, undvikande, fördjupning av känslor m.m)
Modul 8: Samtalsmetodik (Det terapeutiska samtalet, aktivt lyssnande, etik och moral i yrket som utmattningsterapeut, patientskyddslagen m.m)


Kriterier för att bli diplomerad:
Att du genomgått utbildningen till utmattningsterapeut med 100% närvaro.
Att alla bokrecensioner är inlämnade och godkända.
Att alla uppgifter är inlämnade och godkända.
Att din utbildning är slutbetald.
Att du genomfört alla dina klienttimmar (20 h), loggat dessa och lämnat in.

Tid & plats:
Utbildningsstart 2 september 2024 kl 09.00 (måndag-tisdag). Utbildningen hålls i våra lokaler på Pomonavägen 1 i Alnarp.

Investering:
52.000 sek (Betalas mot faktura, 30 dagar. Välj hela beloppet på en gång eller terminsvis. Du kan också välja månadsbetalning via Zaver.)

Litteratur:
Litteratur ingår i utbildning.

Diplom och Examen:
Efter avslutad utbildning blir du Dipl. Stresscoach & Dipl. Utmattningsterapeut av Grundstenar Education.

Utbildningsledare:
Heidi Nilsson & Erika Adolfsson, Grundstenar Education

 



Diplomerad Föräldracoach
Online-utbildning

Målgrupp:
Den perfekta utbildningen för dig som vill jobba stöttande och utvecklande med föräldrar och familjer men som önskar kunna jobba hemifrån eller ta med dig kontoret vart du än vill i världen!

Mål:
Efter utbildningen ska du kunna coacha individer och par/föräldrar från dagsläge till önskat läge (mål) över 8-12 veckor. Du ska behärska att kartlägga och strukturera upp en coachingprocess med de olika verktyg som du lär dig under utbildningen samt ha god kunskap i hur du utformar material till en föreläsning eller kurs. Vidare ska du ha kunskap om hur du använder dina sociala medier och zoom (eller annan tjänst) för att jobba med dina klienter och bygga ditt företag online. Sist men inte minst är vårt mål att du ska känna dig trygg och stark i din roll som coach så du kan utföra ditt arbete med självförtroende och hjärtat på rätta stället!

Var och hur jobbar jag som föräldracoach?
Just den här utbildningen är riktad till dig som önskar skapa dig ett yrke online och ha friheten att välja din arbetsplats i världen, men givetvis kan du också arbeta i det mänskliga mötet i rummet på ditt kontor eller din arbetsplats. Du kommer efter utbildningen att ha god kunskap och kompetens i att jobba med föräldrar genom både små och stora utmaningar. Du kommer också få underlag att skapa dina egna föreläsningar och kortare kurser som du kan bedriva online eller live.

Upplägg:
Hela utbildningen bedrivs online. Din utbildning startar med att du får genomgå en coachingprocess i 8 veckor (zoom), detta för att du ska få en bild av vad du sedan ska studera och jobba med. 4 veckor in i processen får du tillgång till biblioteket med de 4 utbildningsmodulerna som du ska gå igenom för att bli diplomerad. När du påbörjat arbetet med modulerna får du även tillgång till våra veckomöten på tisdagar (zoom) där du kan ta upp frågor och få  stöd och hjälp framåt i din utbildning av oss och av andra elever.

Modul 1: Coaching (Det coachande förhållningssättet, verktyg, coachingprocessen, samtalet, föreläsningar och litteratur)
Modul 2: Anknytning & Relationer (Anknytningsmönster och hur dessa påverkar våra relationer som barn och vuxna. Exempelföreläsningar och litteratur)
Modul 3: Mentalisering och spegling (Varför mentalisering och spegling är viktigt i din roll som föräldracoach, exempelföreläsningar och litteratur)
Modul 4: Uppstartsstöd. (Skapa och bygg ditt företag med hjälp av dina sociala medieplattformar + viktiga saker att veta som ny/egenföretagare)
Övrigt: Träningsklienter 30 timmar fördelade på 3 personer. Du får dessutom chans att skapa ditt eget material som du kan använda i din roll som föräldracoach!


Kriterier för att bli diplomerad:
Att du genomgått din egen föräldracoaching/relationscoaching (8 veckor)
Att alla bokrecensioner är inlämnade och godkända.
Att du genomfört alla dina klienttimmar (30 h), loggat dessa och lämnat in.
Att alla övriga uppgifter är inlämnade och godkända.
Att din utbildning är slutbetald.

Tid & plats:
Utbildningen har rullande intagning så du kan börja när du vill. Du studerar i eget tempo och har max 12 månader på dig att slutföra utbildningen från den dag du startar. Varje tisdag har du möjlighet att vara med över zoom för att ställa dina frågor och få hjälp och stöd framåt i din utbildning.

Investering:
39.000 sek (Betalas mot faktura, 30 dagar. Välj hela beloppet på en gång eller månadsbetalning via Zaver.)

Litteratur:
Ingår i utbildningen och skickas till dig efter att du påbörjat din utbildning.

Diplom och Examen:
Efter avslutad utbildning blir du Diplomerad Föräldracoach av Grundstenar Education.

Utbildningsledare:
Erika Adolfsson, Grundstenar Education

 
Post
Karta
Om
Instagram